We care about your protection

Over ons

“Mensen. Dáár draait het om in ons vak.”

Beveiligen is communiceren

De visie van The Protection Company: “Beveiligen is niet alleen observeren en rapporteren, het is vooral tijdig de juiste reactie geven en de juiste actie ondernemen. En daarvoor moet je goed weten wie je voor je hebt, wat je precies waarneemt, en wat vervolgens de juiste (re)actie is.
Wij vinden het daarom heel belangrijk dat onze mensen diepgaande kennis hebben van álle aspecten die meespelen in een beveiligingssituatie. Onze professionals leren bijvoorbeeld om gedrag te herkennen en voorspellen, hebben kennis van gewenste culturele omgangsvormen, en zijn getraind in communicatietechnieken. Deze kennis en vaardigheden stellen hen in staat om constant te schakelen in hun uitstraling, houding en communicatie. En het tijdig kunnen schakelen is cruciaal, want daardoor kunnen zij eigenlijk alles oplossen met communicatie.”

“Onze mensen zijn breed getraind, zo bijvoorbeeld ook in verdedigingstechnieken. En dat is belangrijk, maar uiteindelijk draait het toch vooral om communicatie. Om contacten leggen. Communicatie is misschien wel de belangrijkste tool die we tot onze beschikking hebben.

Een open houding is de basis

Een open houding, vriendelijkheid, servicegericht en communicatie. Dat is de werkwijze van Hans en Toine. En samen met de liefde voor het vak en de mens, is dit ook de rode draad bij The Protection Company.
Hans Donkers en Toine Bombeeck zijn de drijvende krachten achter The Protection Company. Al vijfentwintig jaar bundelen zij hun krachten. In hun benadering staat professionele groei, samenwerking en communicatie met alle betrokken partijen centraal. Ze hechten veel waarde aan veelvuldig contact met zowel de opdrachtgevers, als hun professionals en betrokken instanties zoals de politie. Deze aanpak heeft in de afgelopen jaren geleid tot talloze succesvolle projecten en initiatieven in de beveiligingsbranche.
Beide heren kunnen bogen op tientallen jaren ervaring in het vak. Naast hun werkzaamheden in de praktijk adviseren zij overheidsinstanties en het bedrijfsleven over beveiligingsvraagstukken, en zijn ze werkzaam als docent.
Hans en Toine zijn beiden geregistreerd docent gevaarsbeheersing. Ze verzorgen voor diverse sectoren en doelgroepen in het bedrijfsleven veiligheids- en weerbaarheids- trainingen op maat. Daarnaast leiden zij binnen The Protection Company zelf hun professionals op.

Begrijp je doelgroep

“Wij verwachten van onze mensen een vriendelijke en servicegerichte houding. Dat is voor ons de basis en stijl waar me mee werken. Daar bovenop verwachten we van hen in élke situatie, en voor élke doelgroep een aanpak op maat. De training die wij onze mensen geven gaat dan ook veel verder dan de reguliere opleidingen in de beveiligingssector. Met de expertise die zij opbouwen kunnen onze professionals worden ingezet in de meest complexe en uitdagende situaties. Doordat ze de context begrijpen waarbinnen ze werken, en de doelgroepen begrijpen waar ze mee communiceren, kunnen ze zich overal aanpassen én snel schakelen. Zo sluit je in elke beveiligingssituatie met je houding en communicatie constant aan op wat de doelgroepen op dat moment nodig hebben. En deze mensgerichte benadering, dat is precies wat wij willen.“

Vriendelijkheid en respect

Hans rolde al op jonge leeftijd het vak in. Als vijftienjarige kwam hij achter de bar terecht bij een zaak in Eindhoven. Al snel werd hij gevraagd om de binnenkomst van klanten te begeleiden, en te zorgen voor rust en veiligheid aan de deur en in de zaak. Met respect en hoffelijkheid, zoals hij thuis was opgevoed, trad hij iedereen open en zonder schroom tegemoet.
Deze vriendelijke en open houding bleek een frisse en effectieve wind in het beveiligingswereldje. Hans: “Ik bleef altijd netjes, en daarmee was ik toen een vreemde eend in de bijt. Mijn werkwijze viel op, en zo kwam ik in contact met de politie. Ik besefte al jong dat we door samen te werken veel meer konden bereiken dan ieder op ons eigen eilandje te blijven werken. Door het wederzijds respect lukte het om een goede verstandhouding op te bouwen met de politie.
Ons bedrijf was in die tijd zelfs het eerste bedrijf dat officieel toestemming kreeg om dezelfde technieken te leren als de politie. Zo konden we indien nodig ook ondersteuning geven aan de politie. In die jaren daarna hebben we de politie vele malen kunnen bijstaan. Hiervoor hebben we van hen vaak erkenning gekregen. ”

Professionalisering beveiligingsbranche

De vriendelijke, open en respectvolle benadering heeft Hans altijd behouden en vormde de basis voor zijn succesvolle carrière in de beveiligingsbranche. Bovendien leidde het tot baanbrekende ontwikkelingen in de sector. Door zijn goede band met de politie ontstond er een sterke samenwerking, en zij brachten Hans in contact met het Ministerie van Justitie. Het resultaat was het tot stand komen van het verplichte beveiligingsdiploma voor horeca-beveiligers. Ook heeft Hans als adviseur meegewerkt aan de invulling van de Wpbr, de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus. Deze ontwikkelingen betekenden het begin van de professionalisering van het bewakings- en beveiligingsvak.
Later leverde Hans een bijdrage aan het leerboek voor horecabeveiliging, geschreven door Arjen Appel, en was hij betrokken bij het ontwikkelen van de bijbehorende cursus.